Metin2 Dragasani
Aici Chat
Intra si tu la chat!
Oh c'mon
Bookmark us!
Metin2 Dragasani
Intra si tu !

august 03, 2012

STIATI DESPRE INTERNETUL ASCUNS?

0 comentarii

Specialistii estimeaza ca 80% din informatiile care circula online sunt “ascunse” cautarilor obisnuite. Adica nu pot fi gasite prin Google sau alt browser obisnuit de utilizatorii de rand.
Sunt date ale marilor companii sau institute de cercetare dar tot acolo in partea nevazuta a internetului isi dau intalnire si infractorii cibernetici.

Putini stiu ca internetul este impartit in doua. Suprafata – adica site-urile care pot fi cautate prin Google, Bing sau Yahoo – si “deep web” cum numesc specialistii partea ascunsa.
Aici se afla dupa cele mai multe estimari ale specialistilor peste 80% din toata informatia care circula online pe Glob. Sunt date care nu pot fi accesate cu un browser clasic, de genul Internet Explorer sau Firefox.
Pe internetul ascuns sunt pastrate bazele de date academice, informatii militare ale companiilor, ale bancilor, studiile cercetarilor din toata lumea.
Atentie, aceste date nu sunt secrete. Amazon de exemplu tine aici zecile de mii de carti in format digital. Tot aici are loc orice comunicare intre institutii care nu se adreseza publicului larg.

Prin aceste retele insa hackerii sau teroristii isi dirijeaza si coordoneaza atacurile ori vand date obtinute fraudulos.

Atentie asadar, orice incursiune in aceasta lume intunecata este una pe proprie raspundere, avertizeaza oamenii legii.

0 comentarii: